La Volta Nocturna

fa 12 dies

🚴🏻‍♀️ ️ PEDALADA PER LA CULTURA NOCTURNA 🚴‍♂️

El pròxim mes de juliol es complirà un any des que van tancar totes les sales i clubs a Catalunya. La COVID-19 representa un doble efecte negatiu en el sector de l’economia nocturna de Barcelona. A curt termini, les restriccions han fet que molts locals tanquin, com és el cas dels històrics Grupo Arena, Sala Metro o Honkey Tonk. 25% dels locals han fet fallida durant la pandèmia i un 69% dels propietaris assegura que no ho farà més enllà de 2021 si continuen les restriccions. A mitjà termini, però, l'efecte de la pandèmia en el turisme i el poder adquisitiu dels barcelonins privarà als locals que sobrevisquin d'una important font d'ingressos.

Però més enllà de les afectacions econòmiques al sector, són moltes les necessitats relacionades amb sortir de nit que no podem obviar per més temps. Perquè necessitem tornar a relacionar-nos i connectar, experimentar, escapar de la rutina, divertir-nos i, sobretot, tornar a ballar i escoltar música. Aquestes són també necessitats fonamentals i no depenen de cap pandèmia.Per tot això, des de la Comissió Nocturna de Barcelona (CONO) hem volgut passar a l’acció i organitzar una pedalada per la cultura nocturna a la nostra ciutat. Una acció reivindicativa i festiva a la que només necessites venir amb la teva bicicleta i un reproductor d’àudio per fer sentir la nostra veu a través de la música.

Ens trobarem a partir de les 20.00 h a la Plaça Reial i recorrerem algunes de les principals sales i clubs de la ciutat per mostrar el nostre suport al que ja és sense cap mena de dubte el sector més castigat per aquesta pandèmia. Farem parada també a la Plaça Sant Jaume perquè ens escoltin i acabarem el recorregut a la Plaça de les Tres Xemeneies. Aquest 19 de juny, suma’t a la pedalada per la cultura nocturna de la CONO.

Vine a la #pedaladaperlaculturanocturna i fem soroll junts i juntes fins que tornin a obrir les sales i clubs!

Llegeix aquí el nostre manifest


🇪🇸 Versión en Castellano 👇

El próximo mes de julio se cumplirá un año desde que cerraron todas las salas y clubes en Cataluña.  La COVID-19 representa un doble efecto negativo en el sector de la economía nocturna de Barcelona . A corto plazo, las restricciones han hecho que muchos locales cierren, como es el caso de los históricos Grupo Arena, Sala Metro o Honkey Tonk. Un 25% de los locales ha quebrado durante la pandemia y un 69% de los propietarios asegura que no lo hará más allá de 2021 si continúan las restricciones. A medio plazo, el efecto de la pandemia en el turismo y el poder adquisitivo de los barceloneses privará a los locales que sobrevivan de una importante fuente de ingresos.

Pero más allá de las afectaciones económicas en el sector, son muchas las necesidades relacionadas con salir por la noche que no podemos obviar por más tiempo. Porque necesitamos volver a relacionarnos y conectar, experimentar, escapar de la rutina, divertirnos y, sobre todo, volver a bailar y escuchar música. Estas son también necesidades fundamentales y no dependen de ninguna pandemia. Por todo esto, desde la Comissió Nocturna de Barcelona (CONO) hemos querido pasar a la acción y organizar una pedalada por la cultura nocturna en nuestra ciudad. Una acción reivindicativa y festiva a la que solo necesitas venir con tu bicicleta y un reproductor de audio para hacer escuchar nuestra voz a través de la música.

Nos encontraremos a partir de las  20.00 h en la Plaza Real y recorreremos algunas de las principales salas y clubes de la ciudad para mostrar nuestro apoyo al que ya es sin ningún tipo de duda el sector más castigado por esta pandemia. Haremos parada también en la  Plaza Sant Jaume para que nos escuchen y acabaremos el recorrido en la Plaza de las Tres Chimeneas. Este 19 de junio, súmate a la pedalada por la cultura nocturna de la CONO. ¡Ven a la #pedaladaperlaculturanocturna y hagamos ruido juntos y juntas hasta que vuelvan a abrir las salas y clubes!

Lee aquí nuestro manifiesto


🇬🇧 English version 👇

It is almost a year since all bars and clubs were compelled to close. Covid-19 has doubly affected nighttime economy in Barcelona. In the short term, many venues such as Grupo Arena, Sala Metro or Honky Tonk, to name just a few, have closed for good due to the restrictions, 20% have gone bankrupt during pandemics and 69% of the owners assure they will not make it to the end of 2021. In the medium term, the pandemic has severely affected tourism and citizens spending-power, a source of income in which now venues cannot rely on anymore.

However, Covid-19 effects go far beyond economics. There are other important factors related to nightlife we can't longer leave out: We need to socialise, interact, experiment, get away from our daily routine, enjoy and above all listen to music and dance. These are essential needs which must not depend on any pandemics.Because of that and from Comissió Nocturna we have decided to take action and organised a bike march to support night culture in Barcelona (even if only morally). An activist and festive action to raise our voice through music. All you need is your bicycle and a music player / bluetooth speaker.

We will meet up at 20.00 in Plaça Real and we will bike (through) the city passing by some of the city's most representative venues to show our support for a sector which is no doubt the most severely hit by the pandemic. We will stop by Plaça Sant Jaume so we can be heard and we will finish our march in Parc de les Tres Xemeneies (Paral.lel). On June 19th join CONO's Pedalada per la Cultura Nocturna, come to #pedaladaperlaculturanocturna and let's make noise together until we get our venues back.

Read our manifesto here